De gemeente Oss is de tweede gemeente die participeert in het VOLOP Brabant project. Samen met projectleider Marscha van de Poppel zijn we vanaf september 2019 VOLOP Oss aan het opzetten. Het enthousiasme van alle betrokkenen zorgde voor een beloftevolle start waardoor er alle vertrouwen is dat er nog vele verrassende invullingen gerealiseerd gaan worden. 

In Oss is ervoor gekozen om VOLOP Oss een gemeentelijk project te maken waarbij er nauw wordt samengewerkt met het actieve Centrum Management. Aangezien het project Mijn Droomwinkel in Oss startende ondernemers helpt aan huisvesting met als doel om zich structureel te vestigen, gaat VOLOP Oss dit aanvullen met o.a. culturele initiatieven, kunstenaars, ambachtslieden en maatschappelijke initiatieven waar ondernemen een onderdeel van kan zijn. Bij VOLOP Oss ligt de nadruk meer op het tijdelijke karakter en het experimenteren.

Marscha van de Poppel werkt bij de gemeente Oss en ziet haar nieuwe rol als een leuke uitdaging. “Als echte Ossenaar en bewoner van het centrum ben ik erg begaan met het centrum. Ik voel me er thuis. Er is elke week van alles te doen en er wordt hard gewerkt om het centrum aan te laten sluiten bij de behoefte van de consument. Deze consument zoekt het centrum steeds meer op als ontmoetingsplek en is naast winkelen ook op zoek naar beleving. Ik ben ervan overtuigd dat we met de VOLOP initiatieven uit Oss hier perfect op kunnen inspelen. En wat ik er verder zo mooi aan vind is dat het voor Oss is, van Oss en door Oss!”