Info voor vastgoedeigenaren / makelaars

Als eigenaar of beheerder van een leeg pand biedt een (tijdelijke) invulling door VOLOP vele voordelen. Verloedering van het pand wordt tegengegaan, de lichten gaan weer aan en de potentie van het pand wordt weer zichtbaar.

Invulling van een pand met een VOLOP initiatief betekent (meestal) dat het gaat om een tijdelijke invulling waarbij het pand in de verhuur blijft. Pandeigenaar en initiatief spreken een opzegtermijn af zodat het pand beschikbaar blijft voor de markt. Rekening houdend met elke unieke situatie kunnen afspraken tussen pandeigenaar en initiatief vanzelfsprekend per individueel geval worden aangepast en ingevuld.

Een voorbeeld van zo’n unieke situatie is de afspraak waarbij pandeigenaar en initiatief afspreken om te beginnen met een relatief lage huur en na een vooraf vastgestelde periode de huurprijs hoger wordt. Het initiatief krijgt zodoende kans om te groeien tot volwaardig ondernemerschap en de verhuurder ontvangt al direct huur over een periode waar anders geen inkomsten zouden zijn.

Vanzelfsprekend is een goede onderlinge afstemming cruciaal. Van kennismaking tot plaatsing wordt het proces intensief begeleid door VOLOP. Een potentieel initiatief moet passen bij het pand en bij het overig winkelaanbod in de straat. Pas als alle betrokken partijen de meerwaarde van het initiatief erkennen, wordt een initiatief geplaatst.

Pandeigenaren of makelaars welke interesse hebben om deel te nemen, of vragen hebben over het project, kunnen contact opnemen met Maruja Gutierrez, projectleider VOLOP Brabant.