Tijdens de uitzending van 23 maart 2021 van het programma De Nieuws BV op Radio 1 werd door journaliste, presentator en auteur Tracy Metz VOLOP genoemd als voorbeeld als het gaat over stedelijke transformatie.
In het NRC Dagblad van 18 maart schreef Tracy een interessant opiniestuk over de toekomst van onze steden. Dit was de aanleiding voor dit interview. Via deze link kun je het artikel vinden: Weg met de winkelstraat – NRC
Want hoe krijgen we na de coronacrisis de mensen terug naar de winkelstraat? Deze vraag stond centraal.
“De stad moet een fijne plek zijn om te verblijven. Winkelen doen we online. Dus biedt mensen een reden om toch naar de stad te gaan. Denk aan meer sociale cohesie, lokale initiatieven, kunst, cultuur, verrassende concepten, start ups” aldus Tracy.
Ze noemt VOLOP als goed voorbeeld, waarbij VOLOP een functie heeft als aanjager en zorgt voor deze lokale invullingen. Het lokale aspect van ons werk vind Tracy essentieel. Dat verbindt, geeft een eigen gezicht aan het centrum en maakt trots! Ze noemt het VOLOP initiatief het G…MHK uit Waalwijk terecht als mooi voorbeeld! Kijk gerust eens op www.volopwaalwijk.nl.
Dank je wel Tracy Metz. Leuk dat we kennis hebben gemaakt en onze visie met elkaar delen!
Wil je het fragment horen en ook zien? Pak een kop koffie en kijk naar dit 15 minuten durende gesprek.
https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/74225-2021-03-23-de-nieuwe-winkelstraat