Passage Burgemeester Loeffplein

Bijna iedereen kent de lege passage wel op het Burgemeester Loeffplein waar je doorheen loopt als je naar de Tolbrug parkeergarage loopt. Al een aantal jaren stonden alle panden daar leeg. En dat konden we natuurlijk niet zo laten. Na een aantal gesprekken hebben we een leuke samenwerking mogen opzetten met eigenaar Aberdeen Property Investors The Netherlands BV en leegstandsbeheerder Gapph b.v. En dit is het resultaat. En zoals wethouder van cultuur Huib van Olden zei bij de opening ‘het Korte Putstraatje van de Kunst’. Wat een mooi compliment.

In deze passage vind je leer- & ambachtencentrum de Pijp, waar ambachtslieden van leer prachtige producten maken, maar ook Art & Design Gallery Kleurraak van textielkunstenares Anne van den Heuvel. Op donderdagochtend kun je samen met haar komen werken aan haar prachtige werken. Bij De Pijp tref je ook het maatschappelijke project ‘Met je hart’ waar ouderen uit de buurt op woensdagochtend gezamenlijk koffie drinken.

Als je verder doorloopt tref je KuBra aan, een kunstenaars collectief met wisselende exposities. En aan de overkant vind je de Kunstwinkel waar je tegen betaalbare prijzen echte kunst kunt kopen. Leuk als cadeautje! En ontmoet tegelijk ook de kunstenaars want zij runnen zelf deze winkel.
Kortom, loop er eens doorheen en laat je verrassen!