woensdag 8 januari 2020

VOLOP Oss samen met centrummanager Jack van Lieshout en VOLOP Den Bosch op bezoek bij VOLOP Waalwijk.

Na een warm ontvangst door Marlène Drouen, projectleider VOLOP Waalwijk, Sjaak Koolen, voorzitter Centrummanagement en Lex van Gent, programmamanager, trokken we het centrum in om de VOLOP initiatieven te bezoeken. Naast heel gezellig ook inspirerend en waardevol om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Vanuit Oss waren centrummanager Jack van Lieshout aanwezig en projectleider VOLOP Oss Marscha van de Poppel. Daarnaast uiteraard Maruja Gutierrez en John de Roij van VOLOP Brabant. 

Na een uitgebreide rondleiding bij het VOLOP initiatief GMHK door de museumdirecteur Pieter Verboom staken we over naar Het Kunstlokaal waar Ingrid Piessens enthousiast vertelde over haar kleurrijke werk en over haar workshops. Daarna naar Jean-Pierre Nijs die aan het werk was met zijn airbrusher om af te sluiten in Winkelcentrum De Els Waalwijk waar etalages zijn ingericht door lokale initiatieven.

Kortom een leuke volle middag die hopelijk goed liet zien hoe lokale initiatieven kunnen zorgen voor reuring en sociale meerwaarde.
Dank aan iedereen voor alle verhalen en de leuke ontmoetingen!