23 september 2021

Hoe meet je nu de impact van het werk van VOLOP Brabant? Wat was er allemaal niet gebeurd als wij dit werk niet deden? Leegstaande panden invullen met lokale initiatieven, en daarmee de centra levendig en aantrekkelijk houden, zorgen dat er van alles te beleven is waardoor de mensen naar het centrum blijven komen (i.p.v. online) én dat de burgers weer onderdeel worden van hun eigen centrum. Ga dat maar eens meten! Maar het kan!

Onder begeleiding van twee geweldige vakmensen, Carolien Cornielje en Esther Bulkens van de organisatie Zet, hebben we vanuit verschillende doelgroepen de Theory of Change vormgegeven. Dit hebben we gedaan samen met de projectleiders van VOLOP, betrokken gemeenten, VOLOP initiatieven, pandeigenaren, centrummanagers, vrijwilligers en de Provincie Noord Brabant. De energie was voelbaar; leuke gesprekken, mooie inzichten en een positieve vibe. De conclusie: VOLOP maakt verschil en de effecten zijn zichtbaar, voelbaar en waardevol.

Deze groep mensen deelden hun ervaringen, inzichten en expertise. Elles Aertsen, Rosalie du Quesne van Bruchem, Dirk Lammers, Saskia Maltha, Karin van Vliet, Frank Schuijers, Roland Rozendaal van, Marije Zuidweg, Marscha van de Poppel, Linda Haverkamp, Eric Peperkamp, Esther Savelsberg-Paree, Annemiek Nass, Pieternel van der Vleuten, John de Roij, Donna van den Bosch, Pleuni Bouwens. We gaan met volle vaart vooruit, dankzij jullie! Want dit werk kunnen we alleen maar doen als we het samen aanpakken!

Voor degenen die interesse hebben in het resultaat van deze TOC: mail naar maruja@volopdenbosch.nl