2 maart 2024

De kickoff van VOLOP Roosendaal was een groot succes! Dit alles door de meer dan 120 deelnemers van diverse achtergronden die samen kwamen in het Het Wapen van Roosendaal, barstend van energie en enthousiasme. Tijdens levendige gesprekken ontstonden talloze nieuwe ideeën, met mensen die elkaar vonden om samen op te trekken. Een experience/escape room, een maakplaats voor jong talent, of een huiskamer waar geschiedenis tot leven komt – alles kwam aan bod!

Met presentator en voormalige prins carnaval Ruud van Osta die perfecte humor en focus bracht, ontstond een positieve sfeer waarin creativiteit vrijelijk kon stromen. Samen met wethouder Sanneke Vermeulen werd er afgeteld en schoten de gidsen de confettikanonnen af. Na een inspirerende wandeling met vier gidsen keerden de deelnemers terug met stralende gezichten en vol verhalen. Het was overduidelijk: de kickoff was een enorm succes, waarbij de ideeën echt tastbaar in de lucht hingen!

Olav Posthumus, facilitairmanager binnenstad, was gids en kijkt positief terug, “De geslaagde kickoff was er een volop energie, lokale ideeën én verrassende invullingen voor de leegstand. Onze binnenstad is altijd verrassend, daar ben ik trots op. En Maruja gaat met haar bewezen concept door centrale coördinatie vanuit één loket zorgen dat partijen elkaar weten te vinden en door samenwerken leuke en unieke initiatieven zichtbaar maken”.

Naast veel initiatieven en geïnteresseerden waren ook veel vastgoedpartijen en lokale organisaties aanwezig. Dat zorgt voor een vliegende start in Roosendaal.

Een greep uit de aanwezige partijen: Cultuur Verbindt Roosendaal, Cultuurcompaan, CS Wonen, TROTS Makelaardij, Wereldhave, 3EVastgoed, De Rooy makelaardij, Vermunt Makelaardij, Suijkerbijk Bedrijfs Onroerendgoed, AdHoc beheer, Johan Uw Makelaar, Lenaers Makelaardij, Collectief Roosendaal, Gemeente Roosendaal, StartToGrow, Ondernemersteam Roosendaal, Citymarketing Roosendaal, Provincie Noord Brabant.

De gidsen die de groepen door de stad leidden, panden bezochten en opdrachten uitvoerden waren: Ivo Kraus (accountmanager binnenstad), Willemijn van den Eijnden (accountmanager bedrijventerreinen), John Kleine Schaars (bedrijfsleider C-Cinema) en Olav Posthumus (facilitair manager binnenstad Roosendaal). De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Lars de Nijs