Op maandag 3 februari 2020 waren we te gast bij Avans Hogeschool om aanwezig te zijn bij de gastlezing door Aat Vos. In een woord: super inspirerend! (dat zijn twee woorden maar het was dan ook echt zo!)

Aat Vos is architect en verkondigd hoe belangrijk het is om plaatsen te creëren waar alles draait om het verbinden van mensen uit de hele samenleving. Thrid places noemt hij deze. Maak deze publieke ruimte vrij toegankelijk voor iedereen met een mix aan programmering waardoor je dit publieke domein terug geeft aan de samenleving.

Mensen geven betekenis aan een plek en willen verrast worden en herinneringen maken. Dit verbindt en zorgt ervoor dat ze nogmaals terugkomen. Op internet kun je veel kopen maar geen beleving. Als je als stad hierop kunt inspelen en naast commerciële winkels ook invullingen hebt waar het draait om ontmoeten, inspireren en delen, dan heb je de toekomst.

Kortom: wij van VOLOP worden door dit soort inspirerende sprekers als Aat aangespoord ons werk voort te zetten en waardevolle betekenis te blijven geven aan (in ons geval) de leegstand.

#3rd4all